Eigen truffel pasta van Franse bodem

Met traditionele rieten mand langs de kramen struinen en geïnspireerd raken door de verse producten, niets voelt eerlijker dan verse ingrediënten kopen op een Franse lokale markt. Ongepoetst en ongewassen liggen groente en fruit uitgestald, goed gevulde kramen of enkel een kleine tafel met een handjevol producten uit eigen tuin van een keurige dame op leeftijd. Alles kan, dit maakt de zoektocht alleen maar kleurrijker.

Dit keer viel ons oog op truffels, een smaak die wij inmiddels vooral kennen als toevoeging in olie en mayonaise. Nieuwsgierig kochten wij dit zwarte goud in en gingen aan de slag met dit recept.

 


 • 10 gram truffel
 • 1 ui
 • kaas ( wij gebruikten Franse Mimolette i.p.v. Parmezaanse kaas)
 • klontje boter
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels bloem
 • 200 gram pasta
 • 100 ml melk

 

 1. kook de pasta
 2. de knoflook en ui even fruiten
 3. voeg de 2 eetlepels bloem eraan toe en klop de melk erdoor.
 4. voeg ook de kaas toe en laat wat over voor bij het serveren.
 5. voeg de gekookte pasta toe aan de saus en dit op in een diep bord.
 6. de truffel over het gerecht schaven et voila !

wij serveerden een tomaten salade bij de paste met truffel. Bon appetit

 

Willemijn en Remco trouwen bij Zoet of Zout

Het weer was onstuimig in de maand juni, gelukkig was er op de trouwdag van Willemijn en Remco geen vuiltje aan de lucht en beleefden zij een zonovergoten huwelijksdag. Een stralend bruidspaar en gezin tegelijk.

De omgeving van trouwlocatie Zoet of Zout in Stellendam heeft veel fotogenieke plekjes zoals velden met hoge grassen, de stoere uitstraling van de visafslag en het nabijgelegen strand.

De huwelijksplechtigheid vond buiten plaats in de speciale trouwkapel aan het water, dankzij het aangename weer kon ook de aansluitende borrel, het diner en trouwfeest buiten gevierd worden.

 

Trouwlocatie : Zoet of Zout in Stellendam

Touren op Mallorca

Memory lane, noemen ze dat spreekwoordelijk .

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat ik een aantal jaren op dit prachtige eiland mocht wonen. Met de toeristische groei van de afgelopen jaren op Mallorca was ik huiverig voor wat ik aan zou treffen. Inderdaad is het aantal hotels verdubbeld in mijn oude stek rondom Cala d’or, maar gelukkig heeft het eiland ook zijn karakter behouden. Met name het binnenland was onveranderd, hier heeft de tijd zeker twintig jaar stil gestaan. Ook oude bekenden ontmoeten die je nog altijd van naam en gezicht kennen zegt wat over de warme kant van dit zonnige oord.

Na een tour over het eiland heb ik voor het eerst de hoofdstad Palma bezocht. Wij verbleven in een voormalig paleis met een hoge binnenplaats waar je de stad compleet vergat. De smalle straatjes, het heelrijk eten, een dakterras en nog meer ingrediënten nodigen ons uit voor een volgende keer.

Tot snel Mallorca, ik zal dit keer niet te lang weg blijven.

 

Danielle & William

Een mooie dag in mei in een van de mooiste stukjes van Nederland is de grote dag voor Danielle & William. Zeeland is het decor voor dit prachtige bruidspaar. Prachtige plaatsen zoals Zierikzee, de Zeelandbrug en Goes, met als toplocatie de Katse Kerk als trouwlocatie. Dit pittoreske en perfecte witte kerkje is binnen versierd met verse bloemen zoals de pioenrozen uit het bruidsboeket. Dol op pioenrozen, op Zeeland en vooral op een mooi huwelijk zoals deze.

Na de ceremonies is het tijd voor de bruidstaart aansnijden en het glas te heffen, de rest van de bruiloft wordt gevierd bij Katoen in Goes. Deze stijlvolle feestlocatie is recent geopend special voor feesten en partijen.

Bijl Videografie maakt onderstaande reportage

Thomas & Deborah

Thomas & Deborah delen al een tijdje het goede leven en hebben samen een sfeervol huis in Heenvliet, toch zijn het andere mooie plekjes in de omgeving waar deze trouwdag zich afspeelde. Zo begon de dag in Hellevoetsluis, waar voor beiden het ouderlijk huis staat en de first look plaats vond. In Brielle ging het bruidspaar nog even op bezoek bij de basisschool waar Deborah voor de klas staat,  hier werden zij feestelijk ontvangen en getrakteerd op liedjes, dansjes en cadeautjes .

In de oldtimer vertrokken we vervolgens naar de highlights van de stad, bedenk een mooie fotolocatie in Rotterdam …. dit bruidspaar had ze bijna allemaal op de wishlist staan. De bruidsfotografie werd o.a. gemaakt bij hotel New-York, de Maastunnel en de Fenix loodsen. Na de fotoshoot was het tijd voor het officiele gedeelte van de trouwdag, alweer een geweldige en ook stoere locatie stond decor voor de ceremonie. De RDM kantine met uitzicht op de skyline van Rotterdam was zowel trouwlocatie, feestlocatie en was de hotspot voor het BBQ diner aan de kade. Alles was top!