Pinksteren zonder paardenmarkt in Heenvliet

Op een mooie tweede pinksterdag in mei ben ik geboren. Niet zo maar een tweede pinksterdag, maar in de toenmalige woonplaats Heenvliet is dit de dag van de traditionele Paardenmarkt.

Een traditie omdat wij ieder jaar dit evenement bezoeken en oude bekenden tegen komen op de kermis, de kunstmarkt of op het terras van de poffertjeskraam. De beeldentuin van landgoed Ravensteyn is zo een heerlijke jaarlijkse wandeling langs kunst in een prachtige tuin.

Nooit eerder hebben wij een paardenmarkt gemist, met ons velen die Heenvliet en paardenmarkt in een woord samen zullen noemen. Wij maakten er dit jaar een bescheiden eigen feestje van, dit op toplocatie van het landgoed van Heenvliet. Een samenkomst van familie en jeugdvrienden voor het leven die dit mooie landgoed bewonen en met liefde onderhouden. Ondanks dat dit een onvergetelijke lunch werd hopen wij volgend jaar weer een volwaardige paardenmarkt te kunnen vieren.

 

 

Lissabon wat ben je mooi

Het jaar 2020 is begonnen, een heel nieuw decennium ligt weer voor ons.  Na alle drukte aan het einde van 2019 en de rust die ik gebruikelijk daarna neem is het tijd om weer op te laden voor nieuwe inspiratie waarbij een andere omgeving altijd welkom is.

Een goed begin van het jaar met deze stedentrip naar Lissabon in januari. Een perfect moment voor toeristische trekpleisters, ook de stad leek bij te komen van alle drukte die eerder was geweest. Vrijwel lege straten, pleinen en musea, met uitzondering van de populaire historische tram 28 die door de smalle straten van de oude wijken rijdt.

Er is veel te zien in Lissabon, cultuur, mooie doorkijkjes, historie, uitstekende restaurants en vriendelijke bewoners. De stijle straten en gladde klinkers zijn het enige struikelblok van deze stad, gelukkig is de taxi zeer betaalbaar en comfortabel. In tegenstelling tot de tuktuk’s die rond scheuren, na 1 dodemansrit door de steegjes hebben wij deze gemeden.

Jacobien & Robbin

Twee eilanden komen samen op een stralende dag in september. De omgeving van de eilanden Goeree-overflakkee en Schouwen-duiveland zijn beide prachtig en het decor van deze huwelijksdag. De bruiloft begint in het ouderlijk huis van de bruid in Melissant en o.a. Ouddorp, Renesse en Noordgouwe passeren later op deze trouwerij.  Alle locaties zijn even smaakvol en geheel in de stijl van het bruidspaar, trouwen op het strand bij strandpaviljoen Corazon maakt dit helemaal af. De trouwauto was een verrassing voor de bruid, een echte supersnelle witte Ferrari als passend vervoer op de mooiste dag.

trouwlocatie: Strandpaviljoen Corazon

videograaf: Bløk films 

 

 

Eigen truffel pasta van Franse bodem

Met traditionele rieten mand langs de kramen struinen en geïnspireerd raken door de verse producten, niets voelt eerlijker dan verse ingrediënten kopen op een Franse lokale markt. Ongepoetst en ongewassen liggen groente en fruit uitgestald, goed gevulde kramen of enkel een kleine tafel met een handjevol producten uit eigen tuin van een keurige dame op leeftijd. Alles kan, dit maakt de zoektocht alleen maar kleurrijker.

Dit keer viel ons oog op truffels, een smaak die wij inmiddels vooral kennen als toevoeging in olie en mayonaise. Nieuwsgierig kochten wij dit zwarte goud in en gingen aan de slag met dit recept.

 


 • 10 gram truffel
 • 1 ui
 • kaas ( wij gebruikten Franse Mimolette i.p.v. Parmezaanse kaas)
 • klontje boter
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels bloem
 • 200 gram pasta
 • 100 ml melk

 

 1. kook de pasta
 2. de knoflook en ui even fruiten
 3. voeg de 2 eetlepels bloem eraan toe en klop de melk erdoor.
 4. voeg ook de kaas toe en laat wat over voor bij het serveren.
 5. voeg de gekookte pasta toe aan de saus en dit op in een diep bord.
 6. de truffel over het gerecht schaven et voila !

wij serveerden een tomaten salade bij de paste met truffel. Bon appetit

 

Willemijn en Remco trouwen bij Zoet of Zout

Het weer was onstuimig in de maand juni, gelukkig was er op de trouwdag van Willemijn en Remco geen vuiltje aan de lucht en beleefden zij een zonovergoten huwelijksdag. Een stralend bruidspaar en gezin tegelijk.

De omgeving van trouwlocatie Zoet of Zout in Stellendam heeft veel fotogenieke plekjes zoals velden met hoge grassen, de stoere uitstraling van de visafslag en het nabijgelegen strand.

De huwelijksplechtigheid vond buiten plaats in de speciale trouwkapel aan het water, dankzij het aangename weer kon ook de aansluitende borrel, het diner en trouwfeest buiten gevierd worden.

 

Trouwlocatie : Zoet of Zout in Stellendam