Eigen truffel pasta van Franse bodem

Met traditionele rieten mand langs de kramen struinen en geïnspireerd raken door de verse producten, niets voelt eerlijker dan verse ingrediënten kopen op een Franse lokale markt. Ongepoetst en ongewassen liggen groente en fruit uitgestald, goed gevulde kramen of enkel een kleine tafel met een handjevol producten uit eigen tuin van een keurige dame op leeftijd. Alles kan, dit maakt de zoektocht alleen maar kleurrijker.

Dit keer viel ons oog op truffels, een smaak die wij inmiddels vooral kennen als toevoeging in olie en mayonaise. Nieuwsgierig kochten wij dit zwarte goud in en gingen aan de slag met dit recept.

 


  • 10 gram truffel
  • 1 ui
  • kaas ( wij gebruikten Franse Mimolette i.p.v. Parmezaanse kaas)
  • klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 gram pasta
  • 100 ml melk

 

  1. kook de pasta
  2. de knoflook en ui even fruiten
  3. voeg de 2 eetlepels bloem eraan toe en klop de melk erdoor.
  4. voeg ook de kaas toe en laat wat over voor bij het serveren.
  5. voeg de gekookte pasta toe aan de saus en dit op in een diep bord.
  6. de truffel over het gerecht schaven et voila !

wij serveerden een tomaten salade bij de paste met truffel. Bon appetit