Ontdekking in Issigeac

Tijdens onze Franse zomers struinen wij graag door de bastide dorpjes en steden die de omgeving rijk is. Hier lijkt de tijd even stil te staan, al enkele eeuwen zelfs is het straatbeeld gevangen in de oude stenen en de structuur van de stad zoals het vandaag de dag is. Voor mij is dit een welkome herkenning, een fijne zekerheid in een snelle wereld dat deze middeleeuwse bastide steden door de trotse Fransen gekoesterd worden.

Een van mijn favoriete kleine stadjes is Issigeac, mooie pleintjes en smalle steegjes wisselen elkaar hier voortdurend af. Op ontdekkingstocht langs de oude huizen met prachtige stenen en houten zijkanten vonden we in een zijstraat van een zijstraatje een kleine theesalon. Deze “Shabby Chic Corner Salon de thé” heeft zoals verwacht een geweldige shabby chic inrichting. Natuurlijk ploften wij gelijk neer in de stoelen uit grootmoeders tijd om de lekkernijen van het huis te proeven.

Tegenwoordig is Issigeac meer een dorp van kunstenaars en ambachtslieden die in deze plaats inspiratie hebben gevonden, de Brocante winkeltjes en markten zijn hier ook een aanrader.

Shabby Chic Corner – Salon de thé – Facebook pagina 

3 Rue Ernest Esclangdon

24560 Issigeac