Touren op Mallorca

Memory lane, noemen ze dat spreekwoordelijk .

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat ik een aantal jaren op dit prachtige eiland mocht wonen. Met de toeristische groei van de afgelopen jaren op Mallorca was ik huiverig voor wat ik aan zou treffen. Inderdaad is het aantal hotels verdubbeld in mijn oude stek rondom Cala d’or, maar gelukkig heeft het eiland ook zijn karakter behouden. Met name het binnenland was onveranderd, hier heeft de tijd zeker twintig jaar stil gestaan. Ook oude bekenden ontmoeten die je nog altijd van naam en gezicht kennen zegt wat over de warme kant van dit zonnige oord.

Na een tour over het eiland heb ik voor het eerst de hoofdstad Palma bezocht. Wij verbleven in een voormalig paleis met een hoge binnenplaats waar je de stad compleet vergat. De smalle straatjes, het heelrijk eten, een dakterras en nog meer ingrediënten nodigen ons uit voor een volgende keer.

Tot snel Mallorca, ik zal dit keer niet te lang weg blijven.