De session days voor uw fine art portretten zijn terug in 2024

Split in Kroatië: Mijn Reis met lifestyle en reis Fotografie

Als creatieve zielen is het elk jaar verfrissend om een uitstapje te maken naar een nieuwe omgeving. Ik geniet ervan om nieuwe plekken te ontdekken, waar de cultuur, het eten en de architectuur of natuur verschillen van wat ik thuis gewend ben. Gelukkig is Europa zo divers dat lange reizen niet altijd nodig zijn. Dit jaar stelde mijn vriendin voor om naar Kroatië te gaan, een bestemming die ik sinds mijn kindertijd niet meer had bezocht. Het was zo lang geleden dat het bijna als een nieuwe ervaring aanvoelde. We kozen voor de stad Split, en wat een perfecte keuze bleek dat te zijn. Ik ben dol op steden zoals deze, doordrenkt van geschiedenis en karakter. Het oude centrum is autovrij, waardoor het heerlijk is om te wandelen en alles op je gemak te verkennen. Ik ben dol op dit soort “walkable cities”. Geen gedoe met openbaar vervoer of taxi’s, gewoon wandelen van de ene plek naar de andere en onderweg genieten van al het moois om me heen.

Het geeft me een gevoel van nederigheid om te beseffen dat al deze gebouwen en geschiedenis er al waren lang voordat ik er was, zelfs voordat mijn voorouders er waren. Ik ben gezegend dat ik in een tijd leef waarin ik de mogelijkheid heb om het te bezoeken. Het voelt tegelijkertijd ook futuristisch aan, omdat technologie het reizen en communiceren zo gemakkelijk maakt. Het is verbazingwekkend hoe je met een eenvoudige video-oproep de prachtige omgeving kunt delen met je dierbaren thuis, alsof ze er zelf bij zijn. En dankzij de moderne technologie is het ook gemakkelijk om later die herinneringen terug te vinden, dankzij je tijdlijn en de foto’s die je onderweg hebt gemaakt.

Het is zalig om goede apparatuur te hebben waarmee ik de sfeer en schoonheid van deze plekken kan vastleggen en delen met anderen. 

Neem even de tijd om mee te genieten van dit prachtige plekje op onze mooie wereld.

Highlights:

Split old palace

Trogir

Blue lagoon boat trip

Krk Park